Бившият национал на Германия Жером Боатенг получи условна присъда за насилие над старата си половинка, съобщават властите в Мюнхен. Той ще трябва да заплати глоба в размер на 200 хиляди евро при следващо провинение.

Първоначално прокуратурата поиска глоба в размер на 1,12 милиона евро, но защитата на екс играча на "маншафта" настояваше за по-умерена сума. Оправданието е, че между Боатенг и бившата му партньорка е имало двустранна физическа саморазправа. Той отхвърля обвинението, че я е удрял и я е замерял с премети по време на съвместна ваканция през 2018.

В първия ден от делото Боатенг заяви, че случаят е бил кошмарен. Неговият адвокат оспори обвинението, че клиентът му извършва подобни неща системно. Делото между Боатенг и бившата му половинка продължи няколко години.

В момента 35-годишният футболист защитава цветовете на австрийския ЛАСК Линц. Играл е още за Херта, Хамбургер, Манчестър Сити, Байерн, Лион и Салернитана.

Като футболист на баварците Боатенг е печелил 9 пъти титлата на Германия, 5 пъти Купата на страната и два пъти Шампионска лига.  националния отбор на Германия той триумфира на Световното първенство в Бразилия през 2014 година.