Бившият полузащитник на националния отбор на Испания и световен шампион Хуан Мата ще се присъедини към австралийския Уестърн Сидни Уондърърс за следващия сезон на местната А-лига, съобщиха официално от клуба.

Универсалният 36-годишен футболист, чиято богата клубна кариера включва дълги периоди във Валенсия, Челси и Манчестър Юнайтед, преминава в Уондърърс, след като напусна японския Висел Кобе през януари. 

Така след близо 9 месеца пауза той се връща на терена.

Мата се събира в Уестърн Сидни Уондърърс с Божидар Краев. Както е известно, българинът също подписа с клуба от Сидни - след края на договора му с Уелингтън Финикс. 

"Наистина съм развълнуван да се присъединя към Уестърн Сидни Уондърърс. Нямам търпение да пристигна и да тренирам с отбора, за да се подготвя за предстоящия сезон", коментира Хуан Мата в изявлението, публикувано от австралийския клуб.

"Благодарен съм и развълнуван за това ново приключение и очаквам с нетърпение да опитам да спечеля още една шампионска титла в различна лига", добави Мата.

Уестърн Сидни Уондърърс е единственият австралийски отбор, печелил Азиатската Шампионска лига, което се случи през 2014 година.

Градският съперник ФК Сидни наскоро обяви подписването на двугодишен договор с бившото бразилско крило Дъглас Коста през миналата седмица.

Сезон 2024/2025 на А-лигата започва в средата на октомври.