Българският специалист Ивайло Петев все повече печели уважението на футболната общественост в Босна и Херцегодина, където е селекционер на националния отбор. Както е известно, 46-годишният треньор пое „драконите“ в началото на годината, но при избора му имаше сериозен скандал в босненската футболна централа.

С работата си обаче Петев "скри топката"  дори и на първоначалните си критици, а в последните дни големи имена на футбола в бившата югославска държава засипват с похвали работата на българина. В събота с ласкави думи за Ивайло Петев излезе спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич. Сега същото стори и капитанът на националния отбор Един Джеко, който е притежател на уникално постижение. Той е участвал в повече от половината мачове в историята на представителния тим на Босна и Херцеговина (121 от 240 срещи).

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

„И преди играехме добре, но нещо не ни достигаше. Петев донесе точно това нещо, което пречупи нещата в правилната посока. Наслаждавам се на работата с Ивайло Петев, тъй като той показва смелост и истинско познание на футбола. Не се страхува да променя схемата в зависимост от мача и да адаптира отбора във връзка с играчите, които са на негово разположение или относно съперника. В квалификационната група за световното първенство никой не ни надигра, а изиграхме два мача срещу Франция – актуалния световен шампион и победител в Лигата на нациите“, обяви Джеко.

„Петев разговаря с всички нас, особено внимание обръща на по-младите. Така всички знаем какво изисква от нас. Задружни сме и това дава резултат на терена. Сигурен съм, че това ще продължи и ще покажем цялата си сила в предстоящите мачове с Финландия и Украйна. Знам, че ще се раздадем на терена и ще покажем повече от 100% от силите си, а само по този начин може да продължим серията от добри резултати“, допълни 35-годишният нападател на Интер.