ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Аржентинската звезда на Галатасарай Мауро Исарди се посрами, за да направи пропуска на годината. Във вторник вечерта „Джим Бом“ гостува на Истанбулспор в отложен мач от третия кръг на турската Суперлига и се наложи с 1:0, за да излезе начело във временното класиране.

В 36-ата минута Галатасарай получи дузпа при резултат 0:0. Керем Актюркоглу застана зад топката и се приготви да изпълни 11-метровият наказателен удар. Вместо да бие, 24-годишният халф пусна топката напред и вляво от себе си. Тогава Икарди връхлетя от задна позиция и стреля към опразнената врата на плонжиралия на земята датски страж на домакините Даниел Йенсен. Топката обаче мина покрай вратата и излезе в аут.

Все пак 30-годишният аржентински нападател се реабилитира за пропуска и в 42-ата минута реализира единственото попадение в мача. Голът дойде след асистенция на Актюркоглу. Това е седми гол за Икарди в шест мача от началото на първенството в Турция.

Галатасарай е на първо място в класирането на Суперлигата с 16 точки от шест изиграни срещи. Втори е Фенербахче с 15, но с мач по-малко. Трета позиция заема Ризеспор с 11.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Дузпата с подаване не е новост и преди е използвана във футбола. Един от най-известните случаи от последните години е през 2016 г., когато Лионел Меси и Луис Суарес комбинират при 11-метров наказателен удар за гол при победата на Барселона с 6:1 над Селта.

Самият Икарди има реализирана подобна дузпа. Това се случи през 2020 г., когато получи пас от съотборника си в ПСЖ Неймар при победата със 7:0 над белгийския Ваасланд Беверен в контрола.

През 1982 г. футболистите на Аякс Йохан Кройф и Йеспер Олсен изпълняват дузпа с подаване в мач срещу Хелмонд Спорт. Счита се, че първият зачетен гол от 11-метров наказателен удар след комбинация е дело на белгийските национали Рик Копенс и Андре Питерс при победата над Исландия с 8:3 в световна квалификация през 1957 г.

Вероятно най-популярният пропуск на такава дузпа е изпълнението на Тиери Анри и Робер Пирес за Арсенал през 2005 г. в мач срещу Манчестър Сити.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!