Голмайсторът на Будестима от Мондиал 2014 в Бразилия с 5 попадения Томас Мюлер и Марио Гьотце, реализирал гола на финала срещу Аржентина (1:0 след продължения) са герои на Германия, но в Байерн ще трябва да се борят за титулярни места.

Немският таблоид „Билд” отбелязва, че треньорът на баварците Хосеп Гуардиола разполага в офанзивен план още с французина Франк Рибери, холандската звезда Ариен Робен и привлечения полски национал Роберт Левандовски.

Проблемът за Гьотце, че с привличането на Левандовски Байерн има вече централен нападател от световна класа и позицията на „фалшива деветка”, на каквато бе използван немския национал, едва ли ще бъде прилагана често от Гуардиола. Теоретично Гьотце би могъл да заеме мястото на Тони Кроос, който отива в Реал (Мадрид), но за халфовата линия на тази позиция е предвиден и Тиаго Алкантара.

Томас Мюлер също ще трябва здраво да работи за титулярно място и да се конкурира с Ариен Робен, който също изигра впечатляващо Световно и вкара 4 попадения за Холандия. Предимството на Мюлер е, че той е много подвижен и може да играе на всяка позиция в офанзивен план и това е причината Гуардиола да иска да го задържи в състава си въпреки интереса на Манчестър Юнайтед.