Франция победи ЮАР с 5:0 в приятелски мач във Вилньов д'Аск.

Оливие Жиру пропусна първата добра възможност за Франция в 6-ата минута, а в 23-ата Килиан Мбапе се възползва от пас на Гризман и откри резултата (1:0). Гризман стана асистент и за втория гол на "петлите", отбелязан от Оливие Жиру в 34-ата минута (2:0). 

Четири минути по-късно Лука Дин пропусна на направи резултата класически с мощен удар отблизо, който обаче не намери рамката на вратата.

Франция пропиля още една добра възможност в началото на втората част, но Мбапе стреля опасно с глава, но вратарят на ЮАР спаси.

Отново Мбапе можеше да се разпише в 64-ата минута, но съперниковият вратар пак го спря.

Звездата на ПСЖ все пак успя да се разпише, след като реализира дузпа в 76-ата минута (3:0). Резултатът стана 4:0 в 82-ата минута, в която Погба изведе Бен Йедер и той се разписа отблизо.

Минути по-късно ЮАР остана с човек по-малко след груб фаул на Хулисо Мудау, като ситуацията бе прегледана с ВАР. В продължението на мача Мбепе комбинира с Матео Гендузи, който оформи крайното 5:0.

Така световният шампион показа, че е в много добра форма преди жребия за груповата фаза на Мондиала, който ще се тегли в петък.