Световният шампион Франция победи с 1:0 при гостуването си на Босна и Херцеговина в мач от група D на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Българският треньор Ивайло Петев не ръководи от пейката домакините, тъй като е заразен с коронавирус. Герой за "петлите" в Сараево бе Антоан Гризман (60), реализиран гола за успеха. 

Гостите имаха инициативата и в 15-ата минута Кингсли Коман отправи удар с глава, но Ибрахим Сехич спаси. Две минути по-късно Гризман шутира в стената от свободен удар.

В 23-ата минута Дарко Тодорович отправи удар от далечна дистанция, но не затрудни вратаря на французите Юго Лорис. Три минути след това Анел Ахмедходжич засече с глава центрираната от корнер топка, но Лорис с блестяща реакция спаси. 

След час игра Адриен Рабио центрира отляво, качвайки топката на главата на Антоан Гризман, който я прати във вратата на Сехич. Десет минути преди края домакините имаха добра възможност да изравнят резултата, но Пянич шутира в стената от фаул.

В другия двубой от групата Украйна и Казахстан завършиха наравно 1:1.

След победата си Франция е начело в класирането със 7 точки от 3 мача. Украйна е на втора позиция с 3 точки пред Финландия с 2, а босненците и Казахстан са с по една точка.