Швеция отстъпи у дома на световния шампион Франция с 0:1 в първия им мач от второто издание на турнира Лига на нациите – Лига А, група 3. Килиан Мбапе (41) реализира феноменален гол за успеха на "петлите".

В началото двата отбора стояха доста равностойно на терена, но не създаваха сериозни положения за гол. В 38-ата минута домакините можеха да поведат, след като Маркус Берг бе изведен очи в очи с Юго Лорис, но вратарят направи блестящо спасяване, а след това при опита за добавка Форсберг също не успя да се разпише от малък ъгъл. Три минути след това Франция поведе с първата си възможност в мача. Килиан Мбапе (41) показа своята класа, пое топката край страничната линия, проби в наказателното поле и от много малък ъгъл реализира страхотен гол за 0:1.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След почивката скандинавците така и не успяха да отвърнат на удара, а и „петлите“ не реализираха втори гол, въпреки че в 80-ата минута бяха много близо до такъв. Дюбоа центрира коварно отдясно и вратарят Робин Олсен само изгледа как топката тупна на напречната греда, след което излезе в аут. В добавеното време Антоан Гризман пропусна дузпа, пращайки топката над вратата.

В другия мач от тази група Португалия срази Хърватия с 4:1. Кристиано Роналдо не бе в състава на домакините заради травма на десния крак, но и без него „мореплавателите“ подчиниха „шахматистите“ с попадения на Жоао Кансело (41), Диого Жота (58), Жоао Феликс (70) и Андре Силва (90+4). За гостите се разписа Бруно Петкович (90+1) след асистенция на Анте Ребич.

Белгия пък спечели с 2:0 при визитата си на Дания в мач от група 2 на Лига А в турнира. Джейсън Денайър (9) и асистиралият му Дрис Мертенс (76) донесоха трите точки на „червените дяволи“, които оглавиха класирането в групата заради по-убедителната си победа от тази на Англия. „Трите лъва“ победиха с 1:0 в Исландия по-рано през деня.