Световният шампион Франция продължава с издънките си, завършвайки 1:1 при визитата на Австрия в мач от третия кръг на Лига А, група 1 в турнира Лига на нациите.

Мачът на „Ернст Хапел“ във Виена започна равностойно и за първия половин час нито един от двата тима не можа да вземе превес. В 37-ата минута домакините изчакаха своя момент и поведоха с гол на Андреас Вайсман след асистенция на Конрад Лаймер. Гостите се стреснаха и тръгнаха в атака, но до края на полувремето не успяха да отвърнат на удара.

След почивката натискът на "петлите" се засили, а в игра се появи и Килиан Мбапе. Чистите ситуации пред австрийската врата липсваха, но въпреки това в 83-ата минута Кристофър Нкунку пусна хитър пас в наказателното поле към Килиан Мбапе и звездата на ПСЖ изравни за 1:1. Французите тръгнаха в атака да търсят пълен обрат и пет минути по-късно Мбапе бе изведен в наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря Патрик Пентц.

"Петлите" спечелиха надпреварата само преди няколко месеца, а след равенството сега са на дъното в групата си само с 2 точки, докато австрийците са втори с 4 пункта.

В другия мач от тази група Хърватия спечели минимално с 1:0 при визитата си на Дания. Марио Пашалич (69) вкара победния гол за финалиста от Мондиал 2018 в Русия, който има 4 точки на третата позиция. "Червеният динамит" допусна първа домакинска загуба от три години и въпреки това остава лидер в групата с 6 точки.