Световният шампион Германия се изложи на свой терен, завършвайки 2:2 с първенеца на Азия Австралия в контролна среща, която се игра на „Фриц-Валтер-Щадион” в Кайзерслаутерн.

Титуляр на вратата на Бундестима в отсъствието на Мануел Нойер от Байерн бе стражът на Хановер Рон-Роберт Цилер. В атака селекционерът на Германия Йоахим Льов пък бе заложил на Марко Ройс (Дортмунд), Карим Белараби (Леверкузен) и Марио Гьотце (Байерн).

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа във Френските Алпи при полет на немската компания Germanwings. Домакините поведоха в 17-ата минута, когато халфът на Реал (Мадрид) Сами Кедира асистира на Марко Ройс, който бе точен за 1:0. Малко преди това Ройс също се бе разписал, но от положение на засада.

Последва отпускане в редиците на световния шампион и „кенгурата”, които спечелиха Купата на Азия в края на януари, изненадващо изравниха малко преди почивката. В 40-ата минута нападателят на белгийския Зулте-Варегем Джеймс Троизи се възползва от центриране на Натан Бърнс и вкара за 1:1.

След почивката в 50-ата минута халфът на Кристъл Палас Миле Йединак вкара за 1:2 от пряк свободен удар, за да смълчи трибуните. Бундестимът натисна и Белараби се пробва на два пъти, но веднъж стреля неточно, а после във вратаря Райън. В 70-ата минута Леки засече с глава центриране отляво, но топката се отби в страничната греда.

В 81-та минута влезлият като резерва Лукас Подолски изравни за 2:2. Хектор чукна към Андре Шюрле, който центрира почти от аутлинията, а от границата на вратарското поле Подолски вкара с левия крак. Малко след това германците бяха на път да направят пълен обрат, но Макс Крузе и Подолски шутираха над вратата от изгодни позиции.

В крайна сметка Германсия стигна само до 2:2 срещу Австралия преди европейската си квалификация срещу Грузия в Тбилиси на 29 март (неделя) от 19:00 часа българско време.

Германия - Австралия 2:2
1:0 Марко Ройс (17), 1:1 Джеймс Троизи (40), 1:2 Миле Йединак (50), 2:2 Лукас Подолски (81)
0.9GER.jpg