Световният шампион Франция се измъчи у дома срещу аутсайдера Молдова и все пак спечели с 2:1 мача им от група H на квалификациите за Евро 2020. „Петлите“ си бяха осигурили класирането за шампионата на Стария континент още преди тази среща.

Още в 9-ата минута Рата изведе гостите напред в резултата за шок и ужас на „Стад дьо Франс“, но Рафаел Варан изравни в 35-ата минута за 1:1. След почивката в 79-ата минута Оливие Жиру се разписа от дузпа за пълния обрат.

В друг мач от групата по същото време Албания и Андора направиха 2:2. Балай (6) изведе домакините напред в резултат, но гостите направиха обрат с голове на Кристиан Мартинес (18, 48). Манай обаче оформи (55) крайното 2:2.

След тези резултати „петлите“ излязоха начело в класирането с 22 точки преди последния кръг, в който гостуват на Албания. Втори са турците, които след 0:0 с Исландия по-рано през деня събраха 20 точки и също се класираха за Евро 2020. „Викингите“ са трети с 16 точки, следвани от албанците с 13, Андора с 4 и Молдова с 3. В последния кръг молдовците посрещат Исландия, а андорците са домакини на Турция.