Световният шампион Франция спечели с 2:1 при визитата си на финалиста от Мондиал 2018 Хърватия в среща от четвъртия кръг на група 3 в Лига А на турнира Лига на нациите.

Двубоят в Загреб започна с ранен и красив гол на Антоан Гризман (8) след пробив на Ферлан Менди и рикошет в защитник на домакините при центрирането. „Петлите“ продължиха да доминират до края на първата част, но Марсиал и Мбапе не успяха да удвоят аванса им.

Хърватите стартираха по-агресивно второто полувреме и Никола Влашич (64) изравни след асистенция на Брекало. Последваха нови силни минути за гостите и Килиан Мбапе (79) отново г изведе напред в резултата след пас на Люка Дин. До края на срещата „шахматистите“ не намериха верен ход за ново изравняване.

В другата среща от тази група Португалия игра без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който е заразен с COVID-19, и въпреки това разби гостуващия тим на Швеция с класическия резултат 3:0. Бернардо Силва (21) даде преднина на актуалния европейски шампион, а асистиралият му Диого Жота (44, 72) вкара още два гола след подавания на Жоао Кансело и Уилям Карвальо.

След тези резултати Португалия е лидер с 10 точки и по-добра голова разлика от Франция. Хърватите са далеч за европейския шампион и световния първенец със само 3 точки в актива си, а Швеция е на последната позиция без нито една точка.