Социалните мрежи в интернет полудяха, след като бяха разпространени кадри от гола на хърватския защитник Домагой Вида от Бешикташ.

31-годишният бранител се разписа с пета от въздуха след центриране отдясно на Рашид Гезал. Това беше третият гол на „черните орли“ при победата с 4:0 над Ерзурумспор.

Видео от прекрасния футболен момент беше разпространено от Бешикташ и веднага се превърна в хит. Профилът на турския гранд в „Туитър“ дори предложи изпълнението на Вида за наградата на ФИФА за най-красив гол на годината. Отличието носи името на унгарската легенда Ференц Пушкаш.

И четирите гола за победата на Бешикташ паднаха през второто полувреме. Венсан Абубакар откри в 59-ата минута с точно изпълнение на дузпа. Четири минути по-късно Жорж-Кевин Н'Куду удвои. В 69-ата минута дойде попадението на Домагой Вида, а две минути след това Абубакар се разписа за втори път и оформи крайния резултат в мача.

Спряганият за трансфер в Левски Габриел Обертан игра цял мач за Ерзурумспор, който е на последно място турската Суперлига и в серия от четири поредни загуби. Успехът позволи на Бешикташ да събере актив от 22 точки и да излезе на четвърто място в класирането.