Новината, че Лионел Меси официално е уведомил ръководството на Барселона за желанието си да напусне клуба още това лято, засенчи всички други актуални теми в световните медии – COVID-19, номинацията на Тръмп за втори президентски мандат, състоянието на руския опозиционер Навални, положението в Беларус.

Бълхата се оказа по-важен от всичко и всички и то не само в спортните сайтове или секции, а в челото на най-големите медии на планетата. С удивителeн знак е заглавието на немския BILD, а испанската спортна библия „Марка“ е сложила цели 6 удивителни за задаващата се епохална раздяла между 6-кратния носител на „Златната топка“ и клуба, считан за неговия футболен дом.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тежкият италиански в. „Ла Стампа“ в челото си изтъква, че много малко клубове в света са достойни да наддават за подписа на Меси, който струва минимум 60 милиона евро брутна годишна заплата. Сред тях „Ла Стампа“ включва и Интер, като подсеща, че таткото на Лео, който е и негов мениджър, е закупил жилище в Милано „по бизнес причини", пише "Дарик".

Аржентинският спортен в. „Оле“ бързо направи анкета сред читателите си с въпроса „Къде мислите, че трябва да играе Меси?“ Очаквано най-много – 51%, бяха посочилите Манчестър Сити, където са трима бивши от Барса от златната епоха с Лео: шефовете Бегиристайн и Сориано, и треньорът Пеп Гуардиола.

15% го пращат в ПСЖ, 13% от аржентинците го искат в Нюелс Олд Бойс в родния град на Бълхата Росарио, следват Интер и Ювентус с по 9%, за Ман Юнайтед са гласували 3% от анкетираните.