Звезди и легенди на спорта и обществения живот изразиха своята подкрепа и съболезнованията си към Кристиано Роналдо, след като нападателят на Манчестър Юнайтед обяви новината, че при раждане е починал неговият син. Португалецът и приятелката му Джорджина Родригес чакаха близнаци, но момчето е починало, а момичето е живо.

Роналдо сподели ужасната вест с всичките си последователи в социалните мрежи и реакциите не закъсняха. Естествено, първи бяха членовете на неговото семейство.

„Обичам те и сърцето ми е с теб. Нека Бог се грижи за теб и ти дава още по-голяма сила. Нашият малък ангел вече е в лоното на Отца. Малко ни момиченце, което е здраво и силно, ще ни учи колко силна е любовта“, написа в „Инсаграм“ 44-годишната Катя Авейро – по-голямата сестра на футболната звезда.

Майката на Роналдо – Мария Долорес, само сподели на своя профил официалното съобщение на петкратния носител на „Златната топка“.

„Мислите ми са с теб и Джорджина, братко! Много съжалявам“, написа в „Туитър“ английският национал Маркъс Рашфорд, който е съотборник с португалеца в Манчестър Юнайтед.

Самият клуб, в който играе 37-годишният Роналдо, също изрази подкрепата си към звездата на отбора.

„Твоята болка е наша болка, Кристиано. Изпращаме любов и сила на теб и твоето семейство в този момент“, написаха от Юнайтед и придружиха публикацията си в „Туитър“ с разбито сърце.

 

 

Други от играчите на „червените дяволи“ Давид де Хеа, Диого Далот и Алекс Телеш публикуваха емотикони на сърца след поста на Роналдо в „Инстаграм“. Нападателят на Ювентус Алваро Мората пък постави емоджи на молещо се човече.

Градският съперник на Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, също изрази подкрепата си към футболната звезда: „Всички на нашия клуб изразяват най-искрените си съболезнования към теб и Джорджина.“

Бившият клуб на Кристиано Роналдо – Реал (Мадрид), излезе със специална публикация на официалния си сайт: „Реал (Мадрид), президентът на клуба и Борда на директорите са силно натъжени от смъртта на едно от децата, които нашият скъп Кристиано Роналдо и неговата приятелка Джорджина Родригес очакваха. Реал (Маврид) споделя тяхната семейна болка и искаме да им изпратим най-горещата си подкрепа.“

„Бъди много силен Кристиано. Цялото семейство на спортингистите е с теб“, написаха от родния клуб на Роналдо – Спортинг (Лисабон) и придружиха публикацията си с емоджи на молещо се човече.

Британската футболна легенда Гари Линекер отговори на публикацията на Кристиано Роналдо в „Туитър“ за трагичната новина: Изключително тъжна вест. Искрени съболезнования за теб и твоето семейство.“

Световният рекордьор Юсейн Болт също реагира, публикувайки три емоджита на молещи се човечета. Друга звезда в спринта на 100 метра Йохан Блейк коментира: „Много съжалявам, приятелю.“

Своите съболезнования изразиха още Висшата лига, Примера дивисион, Ливърпул, Тотнъм, други клубове от цял свят, легендарният Кени Далглиш, баскетболистът Пау Гасол и много други популярни лица от спорта и шоубизнеса.