Големи футболни легенди и настоящи футболисти от цял свят скочиха на капитана на Ювентус Леонардо Бонучи след мача с Каляри, който бе спечелен с 2:0. Неговият съотборник Мойс Кийн бе цял мач атакуван на расистка основа, а след като вкара фгол отпразнува с ръце на ушите към феновете на Каляри.

Вместо да подкрепи своя съотборник обаче, Бонучи обясни след двубоя, че винага е 50/50 в Кийн и в публиката.

Тази му реплика вбеси много хора. Стан Колимор го нарече идиот, който явно трябва да спре с футбола, защото не става за капитам вече.

Марио Балотели директно отсече, че Бонучи е изкарал късмет, че не е бил наблизо. Депай призна, че е много разочарован. Легендата на Арсенал Иън Райт пък стига по-далеч и нарича Бонучи с думата за женски полов орган, добавяйки, че именно защитникът е истинският проблем.

След всички реакции Бонучи обясни:
"24 часа по-късно трябва да изясня моите чувства. Вчера бях интервюиран след края на мача и думите ми бяха разбрани погрешно, най-вероятно, защото бяха прибързани. В продължение на години не говоря по този въпрос. Осъждам всякаква форма на расизъм и дискриминация. Тормозът не трябва да се приема и не трябва думите ми да се тълкуват погрешно".