Стряскаща  новина посече не само феновете Борусия (Дортмунд), но и всички, които обичат футбола. Новият нападател на тима Себастиан Алер е диагностициран с тумор на тестисите. Това се случва само 12 дни, след като французинът и национал на Кот д’Ивоар беше закупен от Аякс срещу 35 милиона евро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Дортмунд обяви за диагнозата на профилите си в социалната мрежа и пожела на 28-годишния голмайстор бързо оздравяване. Бившият отбор на Алер Уест Хям също обяви, че застава зад него в трудния момент.

Себастиан получи подкрепа и от хиляди фенове в социалните мрежи, които останаха безкрайно изненадани от съобщението.

Шокът идва и от факта, че на 6 юли френският футболист е минал изключително обстойни медицински прегледи, които са задължителни преди всеки трансфер. Тогава лекарите не са установили тежката диагноза. 

Вчера сутринта обаче Алер се е почувствал зле преди тренировката в Швейцария, където Дортмунд е на подготовка. Направено в местна клиника изследване установява наличието на тумор. Себастиан веднага е пратен спешно в Германия за допълнителни изследвания. До дни ще се разбере на 100 процента дали става въпрос за доброкачествено или злокачествено образувание. 

"Ние сме с него и ще направим всичко възможно, за да му помогнем в тежкия момент", написаха от Дортмунд.

Себастиан Алер е роден на 22 юни 1994 година във Франция. Играл е за Оксер, Утрехт, Айнтрахт (Франкфурт), Уест Хям и Аякс.  Той бе привлечен в Дортмунд като заместник на продадения в Манчестър Сити норвежец Холанд.