Легендарният аржентински голмайстор Габриел Батистута трябва да се подложи на операция. На големия любимец на феновете на Фиорентина и Рома ще бъде поставена протеза на левия крак. Интервенцията ще бъде извършена в Швейцария.

Батистута коментира, че след операцията няма да може да ходи за определен период от време. 

Именно заради тези здравословни проблеми 50-годишният аржентинец е отказал предложение от страна на Диего Марадона. Дон Диего е поканил някогашния си съотборник от Мондиал`94 в своя щаб в Химнасия Ла Плата, но голмайсторът на Серия "А" за 1995 година е дал отрицателен отговор.

След края на кариерата си Батистута постоянно се е оплаквал от хронична болка в крака. На моменти дори не е можел да ходи, но изглежда сега е намерено решение.

Лекари в Швейцария ще направят операция, която да реши проблема с болките. Те ще му поставят специална протеза на крака, която да облекчава работата на коляното.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Надявам се, че повече няма да изпитвам болки докато седя, да мога да ходя нормално, да карам ски или играя голф. Мисля, че това е най-добрият начин да решим проблема“, признава Батигол.

50-годишният бивш аржентински национал още след края на кариерата си говореше, че има проблеми с краката.

„Два дни след отказването си не можех да ходя. Дори се изпусках в чаршафите, а тоалетната беше на три метра от мен. Не можех да стана от кревата заради болките“, признава Батистута, който дори търсеше лекар, който да му ампутира крака като крайна мярка.