Трима съотборници на Валери Божинов в Парма са изолирани от основната група на отбора заради съмнение, че са болни от свински грип, съобщиха от клуба. Джонатан Бабиани, Алесио Манцони и Макдоналд Марига са повалени от вируса, като в близките дни ще преминат още изследвания, за да се реши по-нататъшното им лечение.

Треньорът на Парма Франческо Гуидолин потвърди, че тримата ще минат изследвания и утре ще стане ясно окончателно дали наистина са болни от въпросния вирус.

Междувременно в Италия започна обществен дебат дали футболистите от Серия “А” да бъдат ваксинирани срещу свинския грип. Министерството на социалните грижи поде диалог с футболните власти по въпроса за нарасналото разпространение на вируса H1N1. Заместник-министърът на здравеопазването Феручо Фацио е говорил с доктора на националния отбор на Италия и президент на Асоциацията на спортните лекари д-р Енрико Кастелачи, като ще има нова среща в петък и вероятно тогава ще се реши дали да ваксинират всички играчи в Калчото.

През уикенда вече бе отложено дербито между Марсилия и ПСЖ във Франция заради заболяване на трима от ПСЖ. След това грипът стигна и до Англия, като футболисти от Болтън и Блекбърн се оплакаха от въпросния вирус./БЛИЦ