Изключително грозни провокации си правят феновете на Хановер и Айнтрахт (Брауншвайг) преди дербито помежду им в немската провинция Долна Саксония.

Свиня с шал на Хановер бе пусната да се разхожда по улиците на града. Животното било изрисувано с номер 1, което явно е напомняне за самоубилия се вратар на Хановер Роберт Енке, отнел живота си на 32-годишна възраст през 2009 година заради тежка депресия.

Шофьор за малко не блъснал свинята, след което веднага алармирал на полицията и животното било прибрано. „Може би някой е искал да си направи шега”, заяви говорител на полицията, намеквайки, че става въпрос за провокация от страна на феновете на Айнтрахт (Брауншвайг).

По всичко личи, че и привържениците на Хановер не остават по-назад с провокациите. Предполага се, че те са поставили жълти кръстове с надпис BTSV (б.р. абревиатурата на тима от Брауншвайг) на всички табели в Брауншвайг.

Враждата между Хановер и Айнтрахт (Брауншвайг) е от десетилетия насам, а сега съперниците ще се срещнат отново в Бундеслигата след 37 години прекъсване утре вечер от 21:30 часа българско време на „АВД Арена”. За сигурността на двубоя в Хановер ще се грижат около 1000 полицая, както и 700 стюарда.

ГЕРМАНИЯ - БУНДЕСЛИГА