Селцето Паси поляна е известно в Сърбия с това, че е родното място на треньора и национал на страната Драган Стойкович - Пикси.

Местните жители искат да се отплатят на легендарния си сънародник, като основат нов футболен клуб, който ще носи неговото име.

Игрището, на което Пикси направи първите си футболни стъпки, беше пълно с боклук и храсти, но местните започнаха да събират пари за изграждането на тревното игрище, преди клубът да бъде основан на това място, пишат медиите в западната ни съседка.

Успехите на сръбския национален отбор допълнително мотивираха местните жители на Паси поляна, така че те стартираха акция за събиране на средства.  Именно под ръководството на Пикси "плавите" се класираха за Мондиала в Катар през ноември и декември догодина.

Едно от момчетата, което наскоро с помощта на дарители ремонтира футболния терен,  е Стефан Гръчак. Сега мечтата на младежа е да се съберат пари за изграждането на голям футболен терен с трибуни, но стойността му ще е 100 000 евро, което вероятно ще провали начинанието.