Бившият бразилски вратар Рожерио Сени изигра своя бенефис. В началото на седмицата стана ясно, че той прекратява кариерата си. 42-годишният страж пропусна последните шест мача от сезона за Сао Пауло заради контузия, но вчера участва в своя бенефис.

65 000 зрители напълниха стадион „Морумби“, за да отдадат почит на най-резултатния вратар в историята на футбола. По време на двубоя феновете пееха познатия през последните години рефрен: „Всички отбори си имат вратар, само ние имаме Рожерио“.

Сени, който има 131 попадения от фаул и дузпа, започна като вратар, но игра и игра като нападател в бенефиса си, вкарвайки от дузпа единственото попадение в срещата. На вратата вместо него  беше легендата Зети, на когото Рожерио Сени беше резерва в началото на кариерата си в Сао Пауло.

В края на мача стражът, който още по време на състезателната си кариера стана легенда на Сао Пауло, направи почетна обиколка на „Морумби“, придружен от своите дъщери – близначките Клара и Беатрис.

Сред легендите на Сао Пауло и националния отбор на Бразилия, които уважиха бенефиса на вратаря, бяха Кафу, Раи и Роналдао. Имаше изпълнения на рокгрупите „Ира“ и „Република“, като Сени дори свири на китара в една от песните на „Ира“.

31.jpg

36.jpg

38.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

37.jpg