Световният футбол се е нагледал на различни случаи на ексцентрични милионери, които купуват собствени клубове. Такова чудо обаче не се беше случвало.

Богаташът Глен Тамплин придоби нискоразредния английски Ромфърд във вторник (12 ноември). Веднага уволни наставника Пол Мартин и целия му екип, а назначи себе си за треньор на отбора, информира „Есекс Лайв“.

Той подплати сделката с привличането на 14 нови футболисти, а освен нова подписа с мениджърски екип, който има възможност да му осигури играчи от английската четвърта дивизия.

Тамплин обеща да ремонтира клубния стадион и да изплати дълговете на отбора. В първия мач под негово ръководство имаше значително повече публика, отколкото в предишните домакинства.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Повод за това беше официалното обещание на милионера, че входът ще бъде свободен и всеки посетител ще получи безплатна напитка. Той удържа на думата и изпълни дадения обет, а на трибуните имаше 524 зрители.

Зрителите обаче не успяха да се зарадват на успешен дебют на Глен Тамплин. Ромфърд, който е на последно място в класирането отстъпи с 2:3 на четвъртия Коджешол. Гостите са популярен отбор на Острова, тъй като директор на клуба е известният английски певец Оли Мурс, завършил на второ място в риали форматът „Екс-фактор“.

Самият мач премина през обрати. Ромфърд поведе с 1:0 още в 19-ата минута, но до 35-ата гостите обърнаха до 3:1 в своя полза. В 56-ата минута домакините вкараха още един гол чрез едно от новите си попълнения Фреди Монкур.