С невиждан протест завърши срещата между Каракас и Депортиво Тачира от първенството на Венецуела. В основата на всичко е скандално решение на ВАР.

В мач от петия кръг двата тима завършиха при резултат 1:1, но в деветата минута на добавеното време съдиите не зачитат гол на Еверардо Роуса от Каракас. Решението е взето след разглеждане на ситуацията с ВАР.

Разпространените кадри обаче показват скандално поставяне на линиите на защитата и нападението. Синята линия не е свързана с позицията на нито един футболист, а червената обозначава мястото на двама играчи на Депортиво Тачира.

След края на мача двата тима са длъжни да участват в спонсорския турнир „Копа Рей де Маркас“, което е изпълнение на дузпи. Техният изход не влияе на резултата от мача и няма значение за класирането в шампионата.

Именно този факт футболистите на Каракас използват, за да направят публична демонстрация на своя протест срещу скандалното решение. Техният вратар не мърда от средата на вратата и не прави опит да спаси ударите от бялата точка на Депортиво Тачира. Неговите съотборници пък умишлено стрелят извън рамката на вратата.