Тактическата схема, която сър Алекс Фъргюсън използва през този сезон за гостуванията на Манчестър Юнайтед във Висшата лига, вероятно ще остави резерва Димитър Бербатов в днешния двубой с Астън Вила.

През този шампионат Фърги залага на 4-5-1 с Уейн Рууни на върха на атаката в мачовете извън “Олд Трафорд” и това даде добри резултати в мачовете с Манчестър Сити за Карлинг Къп и срещу Арсенал в първенството.

Въпреки че Рууни и Бербатов бяха на върха на атаката срещу Портсмут и отборът игра в система 4-4-2, вероятно тази схема няма да бъде използвана за двубоя на “Вила Парк” довечера.

“Идеята на 4-5-1 е да контролираш средата на терена и да имаш притежание върху топката. Това ти дава пространства за атака, тъй като противникът поема рискове в опитите си да спечели топката”, заяви Фъргюсън пред клубния сайт.

“Новата ни схема изисква търпелива игра, но моят отбор притежава това умение. При 4-4-2 трябва по-агресивен стил и използването на две типични крила. Според някои това по-ефикасна схема и понякога са прави”, твърди сър Алекс./БЛИЦ