Младият нападател на втородивизионния английски тим Блекпул Джейк Даниълс направи сензационно признение, че е хомосексуалист. 17-годишният младеж е първият професионален английски футболист от 32 години насам, който разкрива, че е гей. През 1990 година това направи Джъстин Фашану, който осем години по-късно се самоуби, след като американски тийнейджър го обвини в сексуално посегателство. В предсмъртното си писмо Фашану твърдеше, че сексът с въпросното момче е бил по взаимно съгласие.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Даниълс играе за първия тим на Блекпул и този сезон има един мач в Чемпиъншип. През миналия пък беше избран за №1 сред подрастващите в клуба, след като вкара 30 попадения за тима до 18 години. Той е първият активен европейски футболист, който публично призна, че е хомосексуален. Преди няколко месеца същото стори футболистът на австралийски Аделайд Юнайтед Джош Кавало. Тогава той получи подкрепа за решението, което взе и направи важната крачка към признаване на истината без страх.

“Криех сексуалната си ориентация, защото исках да стана професионален състезател. Но мисля, че дойде времето да кажа открито какъв съм. Вече съм готов, като дълго време мислех върху това”, призна Даниелс пред Sky Sports. Талантът се е разкрил пред семейството си преди време, но е решил да го направи пред целия свят едва в края на сезона.