Президентът на ганайската футболна асоциация Квеси Ниантаки потвърди, че младият халф на Арсенал Емануел Фримпонг е избрал да защитава цветовете на "черните звезди" оттук-нататък.

19-годишният халф е роден в Гана, но на крехка възраст се премества да живее в Западен Лондон. Фримпонг има записани мачове за националния тим на Англия на юношеско ниво, като през миналия месец получи и първата си повиквателна за младежкия отбор до 21 години.

Младокът обаче отпадна от групата на тима поради травма, като впоследствие възникнаха и спекулации, че e решил да играе за родината си.

Снощи халфът на Арсенал посети "Крейвън Котидж" в Лондон, където наблюдава на живо живо контролата на "черните звезди" с Бразилия, завършила с победа 1:0 за "Селесао". Фримпонг не скри ентусиазма си от това, споделяйки емоциите си чрез социалната мрежа "Туитър", с което и намеренията му за бъдещето сякаш стана кристално яснo.

"Вчера проведохме среща с Емануел Фримпонг, след приятелския двубой с Бразилия. Неговото желание е да играе за Гана. Сега трябва да изпратим нужната документация на ФИФА и да чакаме", коментира Ниантаки.