Франция победи Нидерландия с 2:1 във финала на eвропейското първенство за юноши до 17 години в Израел. "Лалетата" поведеха в спора за титлата в Нетания с гол на Джейдън Слори, но "петлите" стигнаха до обрата след две попадения на Саел Кумбеди в рамките само на две минути.

Припомняме, че България беше в една група с Франция и Нидерландия. Селекцията на Йордан Петков отстъпи с 1:3 на "лалетата" и падна с 0:4 от "петлите". 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Още в 3-ата минута нападателят на французите Матис Тел стреля в дясната греда. Малко след това Том Сетел от "петлите" също удари греда. 

След почивката нидерландците откриха резултата с първия си точен удар в срещата. Джейдън Слори овладя центриране на Силвано Клиф Роби Вос в наказателното поле и преодоля Лисандру Олмета за 1:0.

Постоянството на "петлите" в преден план се отплати в 58-ата минута. Саел Кумбеди проби по десния фланг и с удар извън границата на наказателното поле изравни - 1:1. След само две минути десният бек отново се разписа. Тристан Каустен изби удар на Матис Тел в краката на Кумбеди, който вкара в празната врата и Франция поведе с 2:1.

Дийн Хаусен се опита да осигури дузпи за тима си, но попадението му бе отменено заради засада.

Трофеят е трети за Франция от Европейско до 17 години. "Петлите" надвиха именно "оранжевите", които спечелиха последните две издания на надпреварата.

Предишният трофей на французите от европейско първенство за юноши до 17 г. пък беше в България през 2015 г. 

И този път един от синовете на Зинедин Зидан е част от отбора, спечелил европейската титла. Като резерва тази вечер се появи Елиас Зидан, който e на 16 години и е част от тима на Реал (Мадрид) до 17 г.