Георги Христов игра цял мач за Тампа Бей Роудис при загубата с 0:1 от Форт Лодърдейл в мач от 4-ия кръг на есенния дял на Северно-американската сокър лига (НАСЛ). Единствения гол в дербито на щата Флорида отбеляза Фафа Пакул в 72-ата минута.

Българският нападател бе близо да се разпише в 37-ата минута, но се забави с шута, което позволи на защитата на съперника да се ориентира и да го изтласка извън наказателното поле. В края на първата част Христов участва и в най-чистото положение за Роудис, при което Блек Вагнер не намери очертанията на вратата от удобна позиция.

"Загубихме двата си последни мача, което искахме да избегнем през втората половина от сезона. Сега само от нас зависи да излезем от тази ситуация в следващите двубои. Винаги се опитвам да извлека най-доброто от всеки един футболист, но и в този мач не успях. ", заяви треьорът Рики Хил.

Следващият двубой на Христов и съотборниците му е на 9 август като гости на Каролина РейлХоукс. Седмица по-късно пък е българското дерби с Ню Йорк Космос, в чиито редици се състезава нападателят Стефан Димитров.

След поражението в събота Роудис е шести с шест точки в класирането на есенния дял на НАСЛ. В комбинираното подреждане тимът от Сейнт Питърсбърг е седми с 16 т.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ