Напрежението във френския национален отбор става все по-голямо след домакинската издънка срещу Румъния (1:1), която може да остави “петлите” извън световното първенство в ЮАР догодина.

Жесток скандал между тарторите на отбора и селекционера Раймон Доменек е имало още преди двубоя в събота, съобщава в днешния си брой “Льо Паризиен”, позовавайки се на свой източник от съблекалнята на отбора. Повод за това са били думите на Доменек към играчите преди тренировката в петък: “Надявам се днес да ви видя в по-добро състояние от вчера.” Това отприщило гнева на капитана Тиери Анри.

“Ние имаме какво да кажа и аз ще го направя от името на останалите момчета. Отегчаваме се по време на тренировките, а аз съм вече 12 години в националния отбор и до сега не съм изпадал в подобно състояние. Ние знаем как да играем, но няма добра организация”, били думите на нападателя на Барса и националния отбор на Франция.

Медиите в страната пишат, че почти сигурно Доменек ще бъде сменен много скоро, а варианти за негов наследник са Жерар Улие или Ален Богосян./БЛИЦ