Бившият старши треньор на Барселона Херардо Мартино е новият селекционер на Аржентина, твърди „Ел Мундо Депортиво”. Назначението на 51-годишния специалист все още не е официално, но се очаква в близките часове да бъде обявено.

Очаква се договорът да бъде до 2018 г., но ситуацията се усложнява от факта, че новият президент на Футболната асоциация на Аржентина Луис Сегура може да напусне поста си през 2015 г.

Иначе Мартино ще разполага със същия щаб, с който ръководи Барселона. Негови помощници ще са Хорхе Паутасо и Елвио Паолоросо. Това беше едно от главните условия на Мартино в преговорите с ръководството на "AFA". Освен това в националния отбор на Аржентина ще работи бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Реал Габриел Хайнце след края на състезателната си кариера.

Мартино ще дебютира начело на "Албиселесте" на 3 септември в Дюселдорф в приятелския мач срещу Германия. Той заменя на поста Алехандро Сабея, който води Аржентина на финалите на Световното първенство в Бразилия, където изведе тима до финал.