Голмайсторът на Ювентус Карлос Тевес получи първата си повиквателна за националния отбор на Аржентина от 3 години насам. Новият селекционер на „гаучосите“ Херардо Мартино спази обещанието си и ще разчита на бившия реализатор на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед за предстоящите две контроли през ноември.

На 12-ти следващия месец финалистът от Мондиал 2014 ще мери сили с един от съперниците на България в квалификациите за Евро 2016 - Хърватия. Проверката ще бъде на "Болейн Граунд" в Лондон. Шест дни по-късно пък на "Олд Трафорд" в Манчестър Аржентина ще играе с Португалия в друг дългоочакван сблъсък, който може да противопостави отново един срещу друг суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

30-годишният Тевес за последно игра с фланелката на националния отбор на родината си при загубата на 1/4-финалите на Копа Америка през 2011-а от Уругвай, който впоследствие спечели шампионата.

Опитният голмайстор не получи нито една повиквателна от предишния треньор на Аржентина Алехандро Сабея.

Съставът на Аржентина за контролите с Хърватия и Португалия:
Кабайеро, Гусман, Ромеро; Ансалди, Демикелис, Фасио, Фернандес, Гарай, Отаменди, Рохо, Ронкалиа, Сабалета; Банега, Билиа, Ди Мария, Гайтан, Масчерано, Пасторе, Перейра, Перес; Агуеро, Игуаин, Ламела, Меси и Тевес.