Херта (Берлин) уволни треньора Пал Дардай за втори път. Заедно с 45-годишния унгарец си тръгват и неговите асистенти Андреа Нойендорф и Адмир Хамзагич.

Дардай, който води "старата дама" и в периода 2015-19, през миналия сезон спаси тима от изпадане. Причината за сегашната раздялата са незадоволителните резултати, които не кореспондират на амбициите на основния инвеститор Ларс Виндхорс за създаването на голям клуб в германската столица.

В момента Херта е на 14-о място в класирането на Бундеслигата с 14 точки, като в последните четири мача направи две равенства и две загуби.

За последните 2,5 години берлинчани смениха петима треньори – Анте Чович, Юрген Клинсман, Александър Нури, Бруно Лабадия и Пал Дардай.

До края на сезона начело на Херта застава 47-годишният Тайфун Коркут, който за последно работи в Бундеслигата през 2018 г. начело на Щутгарт. Той води със себе си за помощник-треньор Илия Арачич.

„Искам да благодаря на спортния директор Фреди Бобич и на останалите от ръководството на Херта за гласуваното доверие. Пълен с енергия за работа и очаквам с нетърпение да се заема със задачите“, обяви Коркут пред клубния сайт на берлинчани.

Тайфун Коркут е роден в Щутгарт и започва кариерата си в местния Щутгартер Кикерс, а след това играе за Фенербахче, Реал Сосиедад, Еспаньол, Бешикташ и Генчлербирлиги. Има 42 мача и един гол за националния отбор на Турция.

Започва треньорската си кариера в юношеските формации на Реал Сосиедад, Хофенхайм и Щутгарт. В периода 2012-13 е асистент на Абдула Авджъ в националния отбор на Турция. След това работи начело на Хановер, Кайзерслаутерн, Байер (Леверкузен) и Щутгарт.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНИЯ