Тайна среща между лекаря на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и личният медицински съветник на контузения испански халф Тиаго Алкантара - д-р Рамон Кугат, се е състояла днес в Мюнхен, съобщава „Билд”.

23-годишният полузащитник бе доведен от Хосеп Гуардиола преди началото на миналия сезон, а през август тази година претърпя първата си операция на коляното. Той се възстанови бързо, но контузи същото коляно през октомври, което наложи нова хирургическа манипулация.

За да не се влошат отношенията между Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и д-р Рамон Кугат, на който треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола има голямо доверие, се е стигнало до днешната среща помежду им, продължила около 3 часа.

След срещата изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге изрази надежди, че този път лечението на Тиаго Алкантара ще протече нормално и халфът ще може да се завърне в игра до три месеца.

„Сбирката се проведе по план и проверихме какъв е прогресът с възстановяването. Двамата лекари накрая се прегърнаха“, обясни Румениге.

По-рано треньорът на Байерн Гуардиола призна, че лечението с кортизон на Тиаго Алкантара в Испания може би е било грешен ход. Халфът е футболист на Байерн от юли 2013 година, но е изиграл само 25 мача.