Сезонът във Висшата лига е в разгара си, а битките са все по-вълнуващи отвсякога. И докато се заформя свирепа битка на върха между Ливърпул и Манчестър Сити, то има и приятни изненади като Лестър Сити и Челси.

Вярно, лондончани са име в Англия, а и в световен мащаб през последното десетилетие, но предвид младия състав и сравнително неопитният Франк Лампард начело на тима, никой не очакваше подобно силно начало. Още повече, че в първия кръг "сините" отстъпиха с 0:4 от Манчестър Юнайтед...

Но да се върнем на "лисиците", на които е посветен именно този материал. И по-конкретно на техния бранител Чаглар Союнчу.

Турският национал бе доста неизвестно име за широката футболна аудитория преди да акостира на Острова, но вече може би малко от любителите на най-обичаната игра не знаят за него.

Това е така, тъй като централният защитник вече е един от лидерите на тима и дори може да се каже, че е с огромна заслуга за доброто представяне на Лестър, а и бързо-бързо се превърна в любимец на публиката на "лисиците".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Союнчу записа силни мачове за тима, воден от Брендън Роджърс, като дори вкара и гол във вратата на Кристъл Палас с... глава.Harry Maguire left Leicester to join Manchester United for £80m back in August

Може би сега ще се зачудите защо се набляга на главата. Отговорът е простичък - турчинът наследи в Лестър Хари Магуайър, който замина през лятото в Манчестър Юнайтед за рекордната сума за защитник от 80 милиона паунда. А както всички знаем, в Англия Магуайър носи прозвището "Голямата глава".

И все пак и това не дава отговор на въпроса защо се набляга на глава, когато се говори за Союнчу. Но ще продължим с обяснението...

Набляга се, защото турчинът по подобие на Магуайър също притежава малко по-голяма от обикновеното глава. Това от своя страна и силните игри на Чаглар, накараха феновете на "лисиците" да се шегуват именно с този факт, а и с това, че колкото по-голяма е главата на един бранител, толкова по-добър е той.

Някои от привържениците на "лисиците" дори се бъзикат, че тяхната "Голяма глава" е по-добра от тази на Манчестър Юнайтед, а за сравнение Лестър Сити плати само 19 милиона паунда за услугите на турчина, който дойде от немския Фрайбург.

За финал единствено можем да отбележим, че силните изяви на Чаглар Союнчу и лидерските му качества вече приковаха вниманието на грандовете Арсенал и Манчестър Сити. На Острова дори твърдят, че воденият от Пеп Гуардиола тим на "гражданите" е готов да купи турчина още през януари. 

Какво ще се случи с кариерата на новата Голяма глава обаче, можем само да гадаем...