ФИФА взе решение да използва технологията за наблюдаване на голлинията по време на турнира за Купата на Конфедерациите през това лято и на Световното първенство по футбол през 2014 година. До решението се стигна, след като централата успешно пробва технологията на Световното клубно първенство.

Официално технологията ще бъде въведена през това лято в Бразилия на Купата на Конфедерациите. Тя ще се използва и на световния шампионат през следващата година, който също ще бъде в страната на кафето.

"Целта на използването на тази технология е да се помогне на официалните лица по време на мачовете. Заради различните технологии, които са на пазара, от днес ФИФА обявява техническите изисквания за двата предстоящи турнира в Бразилия.

Заинтересованите компании ще бъдат поканени на инспекционната визита на съоръженията за Купата на Конфедерациите, която по програма трябва да се проведе в средата на месец март, а в началото на април трябва да бъде взето окончателното решение по въпроса", се казва в изявление на ФИФА до медиите.