Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг даде интервю за нидерландското издание „ Voetbal International“, в което остро нападна критиците си в британските медии. Освен това 54-годишният специалист обяви, че е получил уверението на клубната управа, че ще запази поста си на „Олд Трафорд“.

„Имах разговор с ръководството. Казаха, че искат да променят всичко в клуба, но аз да градя състава. Това го чух лично от тях. Компанията на „Инеос“ на Джемс Ратклиф планира да извърши пълна промяна. Някои неща вече започнаха. Клубната база „Карингтън“ ще бъде напълно разрушена и ще бъде изградена нова“, заяви Тен Хаг.

Нидерландският специалист призна, че настоящият сезон на Манчестър Юнайтед е огромно разочарование, но се надява всичко да завърши добре със спечелването на ФА Къп по-късно днес във финала срещу Манчестър Сити от 17:00 часа.

„Нека бъдем честни. Сезонът беше зле. Ужасен. Въпреки това сме на финал на ФА Къп и може да завършим с трофей“, добави мениджърът на „червените дяволи“.

Изявлението на Ерик тен Хаг идва в момент, в който британските медии твърдят, че в Манчестър Юнайтед избират негов наследник измежду пет кандидатури – безработните в момента Томас Тухел, Маурисио Почетино, Греъм Потър, както и ангажираните с клубове Томас Франк (Брентфорд) и Киърън Макена (Ипсуич).