Благой Георгиев игра цял мач за Терек, който обаче загуби с 1:2 домакинството си на Динамо (Москва) от 19-ия кръг на руската Премиер лига.

Гостите от Москва поведоха още в 12-ата минута след гол на Кевин Курани. Малко след час игра обаче лятното попълнение Аилтон възстанови статуквото. То пък се запази едва три минути. В 67-ата, след центриране от ъглов удар, бившият национал на Германия отбеляза втория си гол в срещата, засичайки с глава за 2:1.

В 79-ата след отлично центриране на Благо отдясно Митришев с глава от 4 метра не успя да порази вратата на московчани. Малко след това удар на българския халф от добра позиция беше блокиран от защитник. В ответната атака пък гредата спаси Терек от ново попадение в тяхната врата. В 95-ата отново Благой Георгиев получи възможност да обстрелва. Ударът му от фаул, отсъден за нарушение на Курани срещу самия него, обаче попадна право в ръцете на Роман Березвоский.

С успеха Динамо вече има актив от 30 точки и се изкачи до осмото място с 10 победи и 9 загуби. Тимът от Грозни засега остава четвърти с 32 точки. Предстоят обаче още мачове и е възможно разместване.