Капитанът на Челси Джон Тери сподели, че е готов да седне на резервната скамейка, ако това може да доведе до подобряване на резултатите на отбора. В последно време английският национал рядко е включван в титулярния състав, медиите на Острова спекулират със скандал между бранителя и испанския мениджър Рафаел Бенитес. без никакви проблеми, ако Сините се представят силно през този период.

“Тук не става въпрос за Рафа, мен или Франк Лампард. Най-важно е какво прави отбора и този футболен клуб. Феновете искат победи и единствено това има значение. Ако те бъдат постигани с мен в състава е отлично. Ако обаче не играя, а тимът печели тогава аз ще бъда най-големият му привърженик. Не съм глупак. Бях дълго време извън игра. Другите момчета се справят добре, така че ще бъде трудно да се върна. Да, искам да играя и това е нормално. Няма обаче да се моля за това на мениджъра, защото уважавам съотборниците си. Ще се боря за място, както всеки друг”, коментира Тери.

„Това, че си 10 години в един клуб не ти гарантира нищо. Трябва да си на ниво и да заслужиш мястото си. За мен лошото бе, че когато Рафа дойде не бях готов и не успях да го впечатля. Сега трябва да догонвам, а и той още не е видял какво мога, когато съм възстановен на 100%. Трябва ми още малко време, но между нас няма проблем”, допълни бранителят.