От ръководството на Челси обявиха на Джон Тери, че ще трябва да приеме намаление на заплатата, ако иска да остане в клуба и през следващия сезон. Според The Daily Mail “сините” нямат желание да плащат по 165 хиляди лири на седмица още една година, ако Тери удължи договора си. Ако играчът е готов да приеме това условие за подновяване на договора, той ще получава “едва” около 100 хиляди лири на седмица.

Тази ситуация не се харесва на самия Тери и той е започнал да обмисля различни варианти за бъдещето си. Един от тях се казва Галатасарай. Турският гранд е готов да извади сериозна сума за капитана на „сините” от Лондон.

Според медиите на Острова тимът от Истанбул е предложил на Тери 3,8 милиона евро за двегодишен договор, а отделно Челси ще получи близо 10 млн. евро за трансфера. През последния сезон Тери, който играе за „сините” от 1998 година, записа 11 мача и 1 гол. Той се надяваше да си върне титулярното място в състава след завръщането в клуба на Жозе Моуриньо, но това не се случи. Все по-често Тери се заседява на пейката и това също наклонява везните в полза на турския Галатасарай.