Бившият съотборник на Митко Бербатов в Манчестър Юнайтед Карлос Тевес ще подпише договор с Манчестър Сити в понеделник, съобщават медиите на Острова. Трансферът на аржентинеца ще бъде на стойност 30 милиона паунда. Интерес към играча имаше от страна на Реал (Мадрид), Интер, Челси и Ливърпул. Самият футболист заяви, че неговото семейство се чувства добре в Манчестър и е добре, че кариерата му ще продължи в този английски град.

Агентът на Тевес сподели, че неговият клиент е желаел да премине в Челси, тъй като по този начин ще участва в Шампионската лига, но от Манчестър Сити са му предложили по-изгодна оферта и той се е съгласил с техните условия.

„Карлос имаше желание да участва в най-комерсиалния турнир в Европа, но след това промени решението си и склони да играе в Сити. „Гражданите” имат много интересни виждания за бъдещето и успяха да заинтригуват вниманието на Тевес”, каза мениджърът на аржентинеца.

“Освен това неговото семейство е добре уредено и се чувства щастливо в Манчестър. Сделката ще бъде финализирана окончателно в понеделник вечерта”, завършва агентът на нападателя./БЛИЦ