Нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес обмисля да прекрати кариерата си след световното първенство догодина в ЮАР.

„Тази идея премина през ума ми. Отборът се нуждаеше от голове, а аз не можах да помогна”, каза Тевес, който догодина ще навърши 26 години. Селекционерът на гаучосите Диего Марадона предпочита за централен нападател Гонсало Игуаин и това една от причините за терзанията на Тевес.

„Доста е сложно всичко. Тук е моето семейство, пък и имам желание да се върна в Бока Хунирос. Мислил съм за всичко това. Обмислях да прекратя кариерата си, ако ние спечелим световното първенство в Южна Африка, въпреки че имам договор с Манчестър Сити до 2014 година”, заяви още нападателят.

„Уморен съм от толкова много футбол. Искам да бъда със семейството си. Спечелил съм доста неща и съм пренаситен от футбола”, каза още Тевес.

В кариерата си Карлос Тевес има три награди за футболист номер едно на Южна Америка, спечели Копа Либертадорес и световната клубна титла с Бока Хуниорс през 2003 година, титлата в Бразилия с Коринтианс през 2005-а и златен медал с Аржентина на олимпийските игри в Атина през 2004 година. В Европа е печелил всичко с Манчестър Юнайтед./БЛИЦ