Белгия разби с 5:0 Азербайджан в последен мач от група "F" на европейските квалификации. Над всички в срещата в Брюксел беше Ромелу Лукаку. Мощният нападател на Рома блесна с цели 4 гола, които вкара в рамките на 20 минути. В края Леандро Тросар оформи успеха с 5:0 за "червените дяволи".

Лукаку откри резултата в 17-ата минута, а седем по-късно гостите от Азербайджан останаха с 10 души след втори жълт и червен картон на Еди Исрафилов. Последваха още три попадения до почивката на сметката на капитана на Белгия - в 26-ата, 30-ата и 37-ата минути.

Така Лукаку приключи с 14 гола в групата, с което постави рекорд за най-много попадения в един квалификационен цикъл за европейско първенство.

През втората част срещата в Брюксел се доиграваше, а белгийците стигнаха до още едно попадение, дело на Леандро Тросар в последната минута.

Победата гарантира първото място в група "F" на Лукаку и съотборниците му, които изпревариха Австрия с една точка. Двете страни предсрочно си бяха гарантирали класирането на Евро 2024 в Германия.

В същото време Швеция надделя с 2:0 в домакинството си на Естония и завършва на третото място в групата. Титуляри за гостите бяха футболистът на Ботев (Пловдив) Йонас Там и бившият играч на ЦСКА Карол Метс (сега в Санкт Паули).

Група "F"
Белгия - Азербайджан 5:0

1:0 Ромелу Лукаку (17), 2:0 Ромелу Лукаку (26), 3:0 Ромелу Лукаку (30), 4:0 Ромелу Лукаку (37), 5:0 Леандро Тросар (90)

Швеция - Естония 2:0
1:0 Виктор Клаесон (22), 2:0 Емил Форсберг (55)