Германското списание “Der Spiegel“ е спечелило съдебната битка с Кристиано Роналдо. Адвокатите на футболиста на Ювентус се сдобиха с решение на съда от февруари 2017 година, което забранява на изданието да публикува всякакъв вид информация относно данъчните престъпления на бившия играч на Реал Мадрид. Това на практика не позволяваше на “Der Spiegel“ да докладва случая чрез информацията, която получаваше от „Football Leaks“.

Освен това германското списание бе заплашено с глоба от 250 хиляди евро при положение, че не се съобрази с присъдата. Това доведе до обжалването на съдебното решение от страна на “Der Spiegel“.

В четвъртък съдът в Хамбург се произнесе в полза на “Der Spiegel“ и от днес списанието може да публикува всякакъв вид информация за случая с данъчните измами от страна на Кристиано Роналдо, както и по случаите с Месут Йозил и Жозе Моуриньо.

Съдът в Мадрид осъди Роналдо на две години условно затвор и глоба в размер на 18,8 милиона евро, след като португалецът успя да постигне споразумение с прокуратурата и Министерството на финансите.

Кристиано Роналдо призна пред съда, че е извършил четири фискални престъпления между 2011 и 2014 година.