Бившият нападател на Ливърпул и националния отбор на Ейре Майкъл Робинсън почина на 61-годишна възраст в Мадрид. Причината за смъртта му е рак на кожата, с който беше диагностициран през 2018 г. Заболяването е открито в напреднала фаза и с множество метастази.

Робинсън преминава в Ливърпул преди началото на сезон 1983/84 срещу 250 000 паунда. При мърсисайдци среща сериозна конкуренция от Йън Ръш и Кени Далглиш. Въпреки това изиграва достатъчно мачове, за да получи шампионски медал от спечелената титла на Англия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На финала на КЕШ през 1984 г. влиза като резерва на мястото на Далглиш в продълженията, а Ливърпул побеждава Рома след дузпи и оформя требъла си през този сезон. Спечелената е и Купата на лигата.

През следващия сезон отива в КПР, за да играе по-редовно. Прави трансфер в испанския Осасуна през 1987 г., където две години по-късно прекратява кариерата си.

След това остава да живее в Испания, където научава езика перфектно и дори става коментатор на мачове от Примера дивисион и на испанския национален отбор за различни телевизионни канали и радио станции.

Въпреки че е роден в английския град Лестър, Майкъл Робинсън предпочита да играе за националния отбор на Ейре, за който вкарва четири гола в 24 мача.