Бившият руски национал Сергей Мандреко почина на 50-годишна възраст след продължително боледуване на Амиотрофична латерална склероза. Новината съобщи австрийския гранд Рапид (Виена).

Мандреко играе за „зелено-белите“ в периода 1992-97 г. При виенчани той е съотборник с българската футболна легенда Трифон Иванов. Както е известно, на 13 февруари се навършиха шест години от внезапната кончина на Туньо.

Като играч на Рапид, бившият халф става шампион на Австрия и носител на купата на страната, а освен това играе финал за КНК през 1996 г.  същите успехи с  тима има и Трифон.

Любопитен в кариерата на Сергей Мандреко е фактът, че той е играл за три различни национални отбори – ОНД, Таджикистан и Русия.

На клубно ниво е играл за Вахташ (Бохтар), Памир (Душанбе), германските Херта и Бохум, както и австрийските Матерсбург и Парндорф. По-късно е помощник-треньор на руския Локомотив (Москва) и австрийските Ласзе и ЛАК-Интер.

„Ранната и трагична смърт на Сергей нанесе голяма рана на семейството на Рапид. Ще пазим завинаги достойната му памет“, обяви президентът на виенчани Дитмар Хошер.