ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Испания победи Грузия с 3:1 и завърши на първото място в група "А" на евроквалификации, изпреварвайки Шотландия, който остана втори на 4 точки разлика, след като по същото време не успя да се справи с Норвегия (3:3). Така тимът на Луис де ла Фуенте ще е в първа урна на жребия за групите на 2 декември. 

Това е седма победа за Испания от осем възможни, като по пътя за Германия отборът сгреши само веднъж - срещу шотландците през март (0:2).

Грузия завършва на четвърто място в групата, но има гарантирано място на плейофите заради резултатите си от Лигата на нациите.

Мачът във Валядолид беше помрачен от тежката контузия на Гави. Халфът на Барселона напусна терена със сълзи на очи в 26-ата минута. Той е със скъсани кръстни връзки на дясното коляно и му предстои операция. Това означава, че Гави ще е извън терените между 6 и 8 месеца. Така халфът ще пропусне европейското първенство в Германия и Олимпиадата в Париж, на които можеше да участва.

Не бяха изминали и 4 минути от началото на мача във Валядолид, когато Испания поведе. Феран Торес центрира и Робин Льо Норман с глава отбеляза за 1:0. Гостите обаче стигнаха до изравняване след само няколко минути. Грузинците организираха добра контраатака, която Хвича Кварацхелия завърши с точен удар - 1:1.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В 32-ата капитанът на испанците Алваро Мората пропусна oтлична възможност, след като отблизо не успя да преодолее вратаря на съперника. 

Домакините започнаха силно и втората част, като Родри застраши Мамардашвили с глава в 52-ата. Три минути по-късно обаче никой не успя да спре Феран Торес, който отбеляза с глава за 2:1. След попадението той притича до тъчлинията и му беше дадена фланелка на Гави, която развя, за да вдъхне кураж на контузения си съотборник.

До края испанците вкараха и трето попадение. В 72-ата минута Ламин Ямал центрира в наказателното поле и Лука Лочошвили си отбеляза автогол в опита да изчисти топката - 3:1.

В Глазгоу Шотландия и Норвегия направиха зрелищно 3:3. Още в третата минута Арон Дьонум отбеляза гол за скандинавците. Малко по-късно той игра с ръка в наказателното поле и домакините поискаха дузпа. След преглед с ВАР такава бе отсъдена, а Джон Макгин я реализира в 13-ата минута - 1:1. 

В 20-ата минута Норвегия отново поведе. Йорген Странд Ларсен стреля от воле в долния десен ъгъл - 1:2. В 33-ата минута Лео Йостигор си вкара автогол, след като с крак прати топката в собствената си врата – 2:2.

След още пет минути игра Патрик Берг бе близо до попадение, но топката мина встрани от вратата. Последва нов шанс за Норвегия, но Дьонум пропусна.

В 59-ата минута Шотландия за първи път излезе напред в резултата. Джон Макгин подаде на Стюарт Армстронг, който вкара за 3:2. 

Три минути преди изтичане на редовното време Норвегия изравни. Мохамед Елиунуси отбеляза с глава за крайното 3:3.

Група "А"
Испания - Грузия 3:1

1:0 Робин Льо Норман (4), 1:1 Хвича Кварацхелия (10), 2:1 Феран Торес (55), 3:1 Лука Лочошвили (72-aвтогол)  

Шотландия - Норвегия 3:3
0:1 Арон Дьонум (3), 1:1 Джон Макгин (13-дузпа), 1:2 Йорген Ларсен (20), 2:2 Лео Йостигор (28-автогол), 3:2 Стюарт Армстронг (59), 3:3 Мохамед Елиунуси (87)