Националният отбор на Черна гора ще трябва да се справя без вратаря Матия Шаркич в предстоящите европейски квалификации срещу България (24 март в Разград) и Сърбия (27 март в Подгорица).

Според черногорското издание „Виести“, 25-годишният страж е получил тежка контузия по време на последния мач на клубния си тим Сток Сити. През миналия уикенд „грънчарите“ победиха Съндърланд с 5:1 в мач от 35 кръг на Чемпиъншип, а Шаркич е заменен на почивката. Очаква се той да бъде извън игра за период от 10 седмици.

Матия Шаркич има шест мача за националния отбор на Черна гора. За последно игра за „храбрите соколи“ на 20 ноември миналата година при загубата с 0:1 от Словения в контрола.

Според словенските медии, именно вратарят на Сток Сити е трябвало да бъде титуляр в предстоящите мачове с България и Сърбия. Вместо него сега на вратата в тези мачове се очаква да бъде 23-годишният Лазар Царевич от сръбския Войводина (Нови Сад), който има само два мача за Черна гора. Другата опция и 35-годишният ветеран Милан Миятович от саудитския Ал Адала.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2024