Нападателят на ЦСКА Годуин Коялипу и националният отбор на ЦАР претърпяха тежка загуба с 0:5 като гост на Мароко в квалификациите за Купата на Африканските нации.

Домакините вкараха четири гола още преди почивката. Азедин Унахи се разписа два пъти и направи една асистенция. Абдесамад Езалзули завърши с едно попадение и едно голово подаване. Ашраф Хакими също беше точен през първата част. Крайният резултат беше оформен от Софиан Рахими, който вкара дузпа в 71-ата минута.

Годиун Коялипу започна сред титулярите на ЦАР и игра предимно по лявото крило. На почивката 24-годишният футболист на ЦСКА беше заменен от Трезор Торопите.

ЦАР заема трето място в Група „В“ от квалификациите за Купата на Африканските нации с три точки от три изиграни мача. Лидер е Мароко с 9, а второ място заема Габон с 4. На последното четвърто място е Лесото с една точка. За финалния турнир се класират първите два отбора.

Във вторник (15 октомври) предстои нов мач на ЦАР срещу Мароко, но този път Коялипу и съотборниците му ще бъдат домакин. В съдия ден Лесото приема Габон, след като вчера двата тима направиха нулево равенство.