Българският национал Георги Миланов и ЦСКА (Москва) понесоха втора загуба с 0:3 в рамките на една седмица. След поражението с този резултат от Байерн в Шампионската лига, сега “армейците” получиха три безответни гола в дербито със Спартак (Москва), което беше част от 9 кръг на руската Премиер лига.
 
Миланов, футболист № 1 на България за 2012 г., започна мача като резерва, но се появи на терена в 69-ата минута на мястото на Цауня, когато Спартак вече беше реализирал трите си гола.
 
Араз Озбилиз откри резултата пет минути преди почивката, когато непокрит в наказателното поле получи топката от Тино Коста. В 53-ата минута тимът на Валери Карпин удвои. След центриране от корнер бившият играч на ЦСКА (София) Жоао Карлос на предната греда с глава продължи топката към капитата Дмитрий Комбаров, който с лекота я отклони във вратата.
 
Шест минути по-късно Спартак вкара трети гол. Комбаров центрира отляво, а Сергей Паршивлюк беше точен с глава. До края на мача треньорът на ЦСКА (Москва) Леонид Слуцкий опита да промени развоя на мача, пускайки в игра Миланов, Витиньо и Базелюк, но “армейците” не успяха да стигнат дори до почетен гол.
 
Това беше първа загуба за ЦСКА (Москва) от началото на сезона, а поражението означава, че тимът на Слуцкий сдава първото място, където излиза Спартак (Москва). Двата тима имат по 20 точки. От дербито зависеше съдбата на Валерий Карпин като треньор на “червено-белите”. Сега се очаква решението на президента на клуба Леонид Федун.